Programjaink

Egy Mesés Nap

 


Október elsején már reggel a magyar népmesék főcímdala várta a gyerekeket a népmese napja alkalmából. A gyerekek nagyon készültek erre a napra. Az előkészületek során volt mesenézés, meseolvasás, ami közben a gyerekek számos dekorációt készítettek, melyekkel kidíszítették iskolánkat.
Tanulóink számára rajzpályázatot hirdettünk, melyek benyújtási határideje szeptember 27. volt. Három témakörben lehetett pályázni. Az alsósok színező versenyén A macskacicó című magyar népmeséből elevenedett meg egy-egy kép. A felső tagozatos tanulók meseillusztrációt készíthettek A Szél és a Nap című meséhez, illetve A kőleves vagy A csillagszemű juhász című mesét rajzolhatták le. A gyerekek munkáiból kiállítás készült, ami megtekinthető az iskola emeletén. A legjobban sikerült munkák alkotói díjazásban részesültek.
A nap során az alsó és felső tagozat diákjai 6-8 fős csoportokban vetélkedtek, hogy ki ismeri a legjobban a magyar népmeséket. A feladatok sokszínűek és változatosak voltak. Volt totó, keresztrejtvény, ügyességi feladatok, a gyerekeknek még meseíróknak is kellett lenniük. A játék a mesékkel jól sikerült, tanulóink igen jól érezték magukat.       

Sandrik Beáta

(c) KLIK Marcali Tankerülete 2014. Minden jog fenntartva.
Designed by olwebdesign.com